top of page


7 weergaven

Eugene van Kruchten, Plantmanager bij Enerco BornSinds 1990 is Enerco actief in de productie van laagassige koolstof producten. Binnenkomende materialen worden gelost en gezeefd in Enerco's moderne zeefinstallaties. Vervolgens vindt bewerking plaats in ultramoderne verwerkingsfaciliteiten in Vlissingen, Born en Rotterdam, waar de materialen worden verwerkt tot hoogwaardige producten met precies de korrelgrootte en het asgehalte die door de verschillende afnemers zijn geformuleerd.


In de Limburgse verwerkingsfaciliteit van Enerco aan de Industrieweg 1 in Born worden kolen veredeld en op- en overgeslagen. De koolstofproducten worden in Born achtereenvolgens op fractie gebroken, gezeefd en gewassen waarna ze als grondstof worden aangeboden aan bijvoorbeeld de silicium- en ferro siliciumindustrie.


Nieuw transportsysteemEugene van Kruchten, bedrijfsleider en plantmanager bij Enerco Born: "Werden in het verleden kolen gebruikt als brandstof, tegenwoordig zien we een toenemende vraag naar kleinere kolen. Om zo goed mogelijk op deze stijgende vraag naar kleinere kolen te anticiperen, hebben we ervoor gekozen om een extra breker in onze productielijn te implementeren.


Aangezien wij in het verleden nauw en goed samenwerkten met RBZuyd (voorheen Machinefabriek Bosserveld), hebben we ook in dit project de expertise van RBZuyd ingevlogen. RBZuyd is vervolgens aan de slag gegaan met de engineering van het geheel. Samen hebben we gekozen voor een systeem waarbij de extra breker gemakkelijk te verwisselen is. Daarvoor werd ook het huidige transportsysteem aangepast en werd een nieuw werk- en montagebordes ontwikkeld en geplaatst."


Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is nagenoeg het gehele project afgerond. Wachten is nu nog op de extra breker die vanuit de eigen Enerco organisatie wordt hergebruikt. Naar verwachting wordt deze breker in week 42 geplaatst.


"Toen Bosserveld een doorstart maakte en overging in RBZuyd hebben wij heel even moeten slikken. Wij hechten namelijk enorm veel waarde aan een langdurige en betrouwbare relatie met onze leveranciers en samenwerkingspartners. Met dit geslaagde project heeft RBZuyd absoluut bewezen een betrouwbare partner te zijn. Wij zijn heel tevreden over het vakmanschap en de kwaliteit van RBZuyd", aldus een tevreden Eugene van Kruchten.Het nieuwe werk- en montagebordes

107 weergaven

In het stadhuis van Maastricht zijn op maandagavond 19 september 2022 voor de 10e keer de Maastricht Awards uitgereikt. Met deze onderscheidingen wil de gemeente haar waardering uitspreken voor ondernemers in de stad en daarmee het belang van ondernemers voor de economie van de stad onderstrepen. Dit jaar gingen de prijzen naar:

  • Chromin (Made In Maastricht Award)

  • Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime (Business Take-Off Award)

  • Rebelle Maastricht (Hospitality Award).

Rebelle mocht zich ook winnaar van de publieksprijs noemen: de Maastricht Award Pluim.


Alle winnaars naast elkaar (foto: Focuss22)


Tijdens de avond werd ook nog de Maastricht Oeuvre Award uitgereikt. Robin Berben van Café Sjiek kreeg deze als erkenning voor de ruim 40 jarige succesvolle bijdrage aan het imago van de bourgondische hoofdstad van Limburg.


Sinds jaar en dag maakt RBZuyd voor gemeente Maastricht de Maastricht Awards en dit jaar ook de Maastricht Award Pluim.


De Maastricht Award Pluim - made by RBZuyd

32 weergaven
bottom of page