Hein Didderiëns, Hoofd technische dienst bij Wienerberger BV, Poriso BrunssumWienerberger is een beursgenoteerde onderneming, afkomstig uit Oostenrijk. Het bedrijf produceert en verhandelt bouwmaterialen, waaronder dakpannen en bakstenen en kent vele divisies over de gehele wereld. Ook in Nederland en België is Wienerberger actief. In Brunssum is de dochteronderneming Wienerberger Poriso gevestigd, waarbij Poriso de afkorting is van poreuze isolatiesteen. In Brunssum worden namelijk bakstenen voor binnenmuren geproduceerd.


Het project Hein Didderiëns, Hoofd technische dienst bij Wienerberger Poriso: “De hydraulische verstelbaarheid van onze laadbrug/verlaadbordes veroorzaakte al langer storingen en problemen. Door deze storingen stagneerde het productieproces en dat is natuurlijk uit den boze. Omdat RBZuyd bekend is met ons bedrijf en zo’n vijf jaar geleden een vergelijkbaar project heeft gedaan bij onze zetmachine, hebben wij hen ook het probleem van het verlaadbordes laten oplossen.”Oplossing Het bestaande verlaadbordes had een hydraulische verstelbaarheid die voor veel storingen zorgde. RBZuyd heeft toen de hydraulische verstelbaarheid vervangen door een elektrisch/mechanische verstelling. Daarmee zijn er aanzienlijk minder storingen, is alles beter regelbaar en zijn de vervuilende olielekkages van het oude systeem definitief verleden tijd.

Werkzaamheden “Voor het uitvoeren van de werkzaamheden gold een strikte tijdsplanning. Onze oven gaat dag en nacht door. We hebben er toen voor gezorgd dat we van maandag tot en met woensdag extra ovenwagens hadden om de oven te voeden. Daardoor kregen we op donderdag en vrijdag ruimte. Deze ruimte hebben wij samen met RBZuyd gebruikt om alles om te bouwen.

Tegelijkertijd met de aanpassingen aan het bordes heeft RBZuyd ook meteen de looprails, loopwielen, tandheugels en tandwielen van de aandrijving van de ontlaadgrijperbruggen gereviseerd. Dat waren dus twee projecten in één. Alles moest op vrijdagavond klaar zijn want op zaterdagochtend kwam de productie de opgelopen productieachterstand inhalen. Alles luisterde dus zeer nauw qua planning”, aldus Hein Didderiëns.

Turn-key Hein gaat verder: “RBZuyd is al in het allereerste stadium van dit project betrokken. Zo hebben zij de bestaande installatie ingemeten, zijn door de engineers ontwerptekeningen gemaakt en zijn daarna deze ontwerpen besproken. Vervolgens heeft RBZuyd alles gemaakt, gemonteerd en hebben we samen de nieuwe installatie in gebruik genomen.”


Tevreden klant Hein Didderiëns: “Wij werken al heel wat jaren samen met RBZuyd en wij zijn heel tevreden met hen. Zij zijn heel goed in het aanhouden van strakke planningen. Wat wij waarderen aan RBZuyd? Dat ze zich volledig aanpassen aan ons als klant en dat ze heel snel schakelen. Als wij in onze fabriek bijvoorbeeld een machine demonteren en er moet iets gedraaid, gefreesd of gelast worden, dan zijn de jongens van RBZuyd razendsnel en helpen zij ons binnen no-time. Dat is service! Ik kan wel een ander bedrijf vragen, maar als er dan iets gedraaid of gefreesd moet worden, kunnen veel bedrijven dat niet zelf. RBZuyd biedt het hele pakket, een totaalplaatje. Dat is ideaal.”116 weergaven

RevisieBedrijf Zuyd (RBZuyd) draait op volle toeren en timmert goed aan de weg. We mogen veel industriële klanten ondersteunen met onze expertises en daar zijn wij heel erg trots op.


Dat ondersteunen doen we op velerlei manieren. Bijvoorbeeld omdat wij productiemachines en machineonderdelen fabriceren, onderhouden, reviseren en repareren. Daarmee helpen wij een groot deel van onze klanten en relaties.


Maar onze service en expertise gaat veel verder. Zo werken een aantal specialisten van RBZuyd vrijwel constant op locatie van onze klanten en worden daar complete machineparken onderhouden en gemanaged. Op die manier borgen wij samen met onze klant dat een productieproces optimaal en storingsvrij verloopt.


Naast al dit (periodieke) onderhoud op locatie en het revisiewerk in onze eigen technische werkplaatsen komt het vaak voor dat klanten productie gerelateerde technische wensen of ideeën hebben. Dan komt de afdeling Engineering van RBZuyd in actie.


De engineers van RBZuyd"Heeft een klant een wens of idee, dan voorzien wij hem van advies. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij de beste oplossing voor onze klanten bedenken. Dat voorstel werken wij vervolgens via technische tekeningen uit zodat wij de klant optimaal kunnen informeren en adviseren. Zitten we samen op één lijn en is uiteindelijk alles naar wens van de klant, dan kan alles in eigen huis worden geproduceerd en op locatie van onze klant worden gemonteerd. Wij kunnen onze klanten volledig en optimaal ontzorgen", aldus Nick Ramaekers, senior engineer bij RBZuyd. 

Wij zoeken nog een engineer!


Spreekt bovenstaand verhaal jou aan en/of ken je iemand die als engineer past bij RBZuyd? Stuur ons dan een mailtje via info@rbzuyd.nl en wie weet kom jij ons team van engineers versterken.Onze engineers, van links naar rechts:

Mathieu Kessels, Frank Hoofs, Nick Ramaekers en Roy Kessels333 weergaven

Paul Huppertz, Project Engineer bij MCA


Het Nederlandse bedrijf Motion Control Automation BV (MCA) is al ruim 27 jaar actief op het gebied van industriële aandrijftechniek. Wat begon met elektromotoren en frequentieregelaars is nu uitgegroeid tot een specialist in industriële automatisering in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan elektrische aandrijvingen en lineair techniek tot en met roboticaprojecten en alles wat daar tussenin zit. MCA heeft in Nederland vijf vestigingen verdeeld over het land en telt zo’n 60 medewerkers.

MCA vestiging in Elsloo Paul Huppertz, Project Engineer bij MCA: “Onze vestiging in Elsloo werkt al de nodige jaren nauw samen met RBZuyd. In Elsloo hebben wij een werkplaats waarin alles opgebouwd kan worden. Daarnaast hebben wij de beschikking over mechanische engineers, elektrotechnische engineers en software engineers. Daarmee kunnen wij samen met de specialismen en collega’s van onze andere vestigingen een compleet project aanpakken.”


RBZuyd verzorgt detailengineering “Bij grote projecten maken wij dankbaar gebruik van de specialisaties van andere vestigingen van MCA, maar zetten wij ook vaak de specialistische mankracht en expertise van RBZuyd in”, zo gaat Paul Huppertz verder. “RBZuyd beschikt over een goede mechanische engineeringscapaciteit. Wij kunnen hen bijvoorbeeld een concepttekening sturen van een bepaalde opstelling, en zij voorzien ons van waardevol advies. Afhankelijk van de omvang verzorgt RBZuyd voor ons verdere detailengineering en aanmaak.”


Samenwerking vice versa

MCA en RBZuyd werken op meerdere manieren nauw samen. Zo zijn machinebouwers als RBZuyd op hun beurt bij sommige projecten ook weer klant bij MCA. Met name op het gebied van aandrijf- en lineair techniek. De echte meerwaarde van MCA zit dan in het adviseren, berekenen, selecteren, leveren en inbedrijfstellen van de juiste aandrijf technische componenten.RBZuyd monteurs zijn goed geoutilleerd Paul Huppertz: “Als het om complexere mechanische constructies gaat, dan besteden wij die werkzaamheden vaak uit aan RBZuyd. De monteurs van RBZuyd zijn prima mechanisch geoutilleerd. Daar komt bij dat de monteurs van RBZuyd tegenwoordig allemaal hun eigen bedrijfswagens hebben en zo ook voorzien zijn van al het noodzakelijke materieel voor montage op locatie.”

In een eerdere nieuwsbrief informeerde RBZuyd u over een project bij Orbix in Genk. In dat project gebruikt RBZuyd de expertise van MCA. Over de vice versa samenwerking tussen RBZuyd en MCA zijn beide bedrijven zeer te spreken.De foto's op deze pagina zijn een voorbeeld van de goede samenwerking tussen RBZuyd en MCA op locatie van een gezamenlijke klant: VDL Castings in Hoensbroek. Het robotproject werd uitgevoerd door MCA, de assistentie bij mechanische montage op locatie door RBZuyd.

79 weergaven