top of page

HAAN Industrial Group neemt RevisieBedrijf Zuyd uit Maastricht over. HAAN

Industrial Group, dat door deze overname groeit tot meer dan 100 medewerkers, vergroot zo zijn expertise op het gebied van totaal onderhoud en revisie en verstevigt zijn marktpositie in de Euregio.


RevisieBedrijf Zuyd, in de jaren 30 van de vorige eeuw begonnen als technische dienst van een baggeraar, is gespecialiseerd in de (totaal)revisie van productiemachines en het onderhoud van complete machineparken. Naast een revisie- en onderhoudsafdeling heeft RevisieBedrijf Zuyd ook een afdeling engineering en fabricage, waar hoogwaardige machineonderdelen worden ontworpen en gemaakt.


‘In goede handen bij HAAN Industrial Group’

Rob Albertz, de huidige eigenaar en directeur van RevisieBedrijf Zuyd, verhuist mee en gaat zich bezig houden met de verdere professionalisering van het totaal onderhoud en het revisiebedrijf. Albertz: “Ik ben blij dat met de overname de toekomst van RevisieBedrijf Zuyd en haar medewerkers is veiliggesteld en in goede handen is bij HAAN Industrial Group. Ik ben ook verheugd het bedrijf ‘warm’ te kunnen overdragen en komende tijd samen met HAAN de activiteiten op het gebied van onderhoud en revisie verder te laten groeien en professionaliseren.”


‘Klanten in de industrie nog beter bedienen’

Mart Braun, directeur van HAAN Industrial Group: “Met de overname van

RevisieBedrijf Zuyd krijgt vooral onze divisie HAAN Industrial Maintenance een stevige groei- en kwaliteitsimpuls, waardoor we onze klanten in de industrie nog beter kunnen bedienen op het gebied van machinebouw, onderhoud, reparaties, revisies en technische ondersteuning. De overname past perfect binnen de groeistrategie van het bedrijf. RevisieBedrijf Zuyd sluit qua bedrijfscultuur ook naadloos aan bij de cultuur binnen onze bedrijvenfamilie en ik kijk uit naar de samenwerking met alle nieuwe collega’s.”


Mart Braun (HAAN Industrial Group) en Rob Albertz (RevisieBedrijf Zuyd)

239 weergaven

Aldus Robin Kuijpers, Assistent Productiemanager bij Mitsui Prime Ace.Mitsui Prime Advanced Composites Europe B.V. (MP-ACE) is de eerste Europese fabriek onder de vlag van het Japanse Mitsui Chemicals die zich bezighoudt met het produceren van polypropyleen compound. Het bedrijf is gelegen op het Chemelot-terrein, bestaat uit een productielocatie en een R&D afdeling en is opgericht in 2018.


MP-ACE produceert kunststofkorrels enkel en alleen voor de automotive industrie en dan in een veelvoud van verschillende recepturen voor verschillende toepassingen en voor verschillende automodellen. Iedere klant wordt op zijn wenken bediend en MP-ACE komt aan zoveel mogelijk verschillende klanteisen en -wensen tegemoet.


In dit artikel kunt u niet alleen lezen over de meer dan positieve samenwerking tussen MP-ACE en RBZuyd, wij presenteren meteen ook enkele afgeronde projecten aan u.

Project: aanpassen RVS ondertrechter inclusief magneetkloppers van de Talc dump.Het is een hele prettige samenwerking met RBZuyd Robin Kuijpers, Assistent Productiemanager bij Mitsui Prime Ace: “Eigenlijk zijn wij direct na de ingebruikname van onze productielocatie in 2020 in contact gekomen met RBZuyd. Wij hadden bij de opstart een dun bemand engineerings- en maintenanceteam en redelijk veel uitdagingen op het gebied van praktische realisatie. RBZuyd heeft toen bewezen een perfecte partner voor ons te zijn. Begonnen met een aantal kleine projecten werkt RBZuyd nu aan een aantal grote projecten en uitbestede werkzaamheden. Momenteel zitten we gemiddeld tweemaal per week samen om de voortgang van de werkzaamheden en nieuwe opdrachten te bespreken. Wij zijn zeer tevreden met RBZuyd, het is een hele prettige samenwerking.”Project: aanmaak en montage automatische siloreiniging voor de FP silo’s. Op de foto is de wateropslag en drukverhogingsinstallatie te zien.Een actielijst vol werkzaamheden en projecten Nick Ramaekers, Senior Engineer bij RBZuyd: “MP-ACE heeft voornamelijk procestechnologen in dienst en geen werktuigbouwkundige engineering. MP-ACE bedenkt optimalisaties vooral op procestechnologisch vlak en RBZuyd op werktuigbouwkundig gebied.


Eenmaal per week heeft MP-ACE onderhoud, dan staan de twee huidige productielijnen stil. Dan voert het bedrijf onderhoudswerkzaamheden uit en is het voor RBZuyd ook het meest geschikte moment om aanwezig te zijn bij projecten. We werken met een actielijst van werkzaamheden en projecten. Deze lijst wordt continue aangevuld door MP-ACE. Er is altijd wel iets te optimaliseren, te vervangen en/of aan te passen.”Project: handmatig bediende schuifafsluiters voorzien van pneumatische cilinders waardoor de operator / vrachtwagenchauffeur binnen enkele seconden de afsluiter kan openen en/of sluiten. Daarnaast de silo’s voorzien van een aluminium ringleiding en benodigde persluchtverzorgingsunits.Wij waarderen het meedenken en het technisch vakmanschap Robin Kuijpers: “Voor RBZuyd is geen vraag te lastig en geen uitdaging te groot. Overal wordt wel in meegedacht en er is een realistische communicatie; als er iets niet kan, dat kan het niet. Open en eerlijk, direct en heel duidelijk. Dat is de manier hoe ik graag werk.


RBZuyd komt op projectbasis naar ons toe, maar de hoeveelheid projecten en kleinere klussen is momenteel zo groot dat we gemiddeld wekelijks wel tweemaal samen zitten. Het begint langzaam tijd te worden dat we een bureau voor hen plaatsen in onze locatie. Een eigen kantoor, inclusief werkkleding van MP-ACE.


Wat waarderen wij het meeste in de samenwerking met RBZuyd? Dat is enerzijds het meedenken. Wij leggen een probleem voor en zij denken mee in oplossingen en hoe hun creatieve technische geest ons naar de beste oplossing brengt. Vaak zijn dat oplossingen waar we zelf niet snel aan gedacht zouden hebben. Meedenken, een open discussie, opties bespreken, eerlijke feedback over en weer. Superbelangrijk allemaal.

Anderzijds is dat het technisch vakmanschap van RBZuyd. Alles dat RBZuyd oplevert ziet er heel goed uit. Anders had deze samenwerking ook niet zo lang bestaan. Wat RBZuyd oplevert is gewoon goed.”Project: wanneer de bigbags met hierin opgeslagen de kunststof korrels wat langer (buiten) staan kan het voorkomen dat dit één vaste massa wordt. Om de korrels weer ‘los’ te krijgen hebben we een ‘bigbag cruhser’ ontworpen en aangemaakt. Deze is rondom voorzien van veiligheidshekken om de veiligheid van de operator te kunnen waarborgen.Een van de beste en fijnste klanten Nick Ramaekers: “MP-ACE behoort voor mij tot een van de beste en fijnste klanten van RBZuyd. We hebben geen klant-leverancier verhouding, maar zien elkaar meer als gelijken. Alles gaat in goed overleg en er wordt over en weer volop rekening gehouden met elkaar en met elkaars werkprocessen. Er is een hele goede basis van vertrouwen en we communiceren open en eerlijk met elkaar, dat werkt het beste.”

226 weergaven


32 weergaven
bottom of page