top of page

"RBZuyd beschikt over een goede engineeringscapaciteit"

Paul Huppertz, Project Engineer bij MCA


Het Nederlandse bedrijf Motion Control Automation BV (MCA) is al ruim 27 jaar actief op het gebied van industriële aandrijftechniek. Wat begon met elektromotoren en frequentieregelaars is nu uitgegroeid tot een specialist in industriële automatisering in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan elektrische aandrijvingen en lineair techniek tot en met roboticaprojecten en alles wat daar tussenin zit. MCA heeft in Nederland vijf vestigingen verdeeld over het land en telt zo’n 60 medewerkers.

MCA vestiging in Elsloo Paul Huppertz, Project Engineer bij MCA: “Onze vestiging in Elsloo werkt al de nodige jaren nauw samen met RBZuyd. In Elsloo hebben wij een werkplaats waarin alles opgebouwd kan worden. Daarnaast hebben wij de beschikking over mechanische engineers, elektrotechnische engineers en software engineers. Daarmee kunnen wij samen met de specialismen en collega’s van onze andere vestigingen een compleet project aanpakken.”


RBZuyd verzorgt detailengineering “Bij grote projecten maken wij dankbaar gebruik van de specialisaties van andere vestigingen van MCA, maar zetten wij ook vaak de specialistische mankracht en expertise van RBZuyd in”, zo gaat Paul Huppertz verder. “RBZuyd beschikt over een goede mechanische engineeringscapaciteit. Wij kunnen hen bijvoorbeeld een concepttekening sturen van een bepaalde opstelling, en zij voorzien ons van waardevol advies. Afhankelijk van de omvang verzorgt RBZuyd voor ons verdere detailengineering en aanmaak.”


Samenwerking vice versa

MCA en RBZuyd werken op meerdere manieren nauw samen. Zo zijn machinebouwers als RBZuyd op hun beurt bij sommige projecten ook weer klant bij MCA. Met name op het gebied van aandrijf- en lineair techniek. De echte meerwaarde van MCA zit dan in het adviseren, berekenen, selecteren, leveren en inbedrijfstellen van de juiste aandrijf technische componenten.RBZuyd monteurs zijn goed geoutilleerd Paul Huppertz: “Als het om complexere mechanische constructies gaat, dan besteden wij die werkzaamheden vaak uit aan RBZuyd. De monteurs van RBZuyd zijn prima mechanisch geoutilleerd. Daar komt bij dat de monteurs van RBZuyd tegenwoordig allemaal hun eigen bedrijfswagens hebben en zo ook voorzien zijn van al het noodzakelijke materieel voor montage op locatie.”

In een eerdere nieuwsbrief informeerde RBZuyd u over een project bij Orbix in Genk. In dat project gebruikt RBZuyd de expertise van MCA. Over de vice versa samenwerking tussen RBZuyd en MCA zijn beide bedrijven zeer te spreken.De foto's op deze pagina zijn een voorbeeld van de goede samenwerking tussen RBZuyd en MCA op locatie van een gezamenlijke klant: VDL Castings in Hoensbroek. Het robotproject werd uitgevoerd door MCA, de assistentie bij mechanische montage op locatie door RBZuyd.

123 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


Bosserveld-logo.png
bottom of page