top of page

"Wij gaan voor betrouwbaarheid en zekerheid"

Eugene van Kruchten, Plantmanager bij Enerco BornSinds 1990 is Enerco actief in de productie van laagassige koolstof producten. Binnenkomende materialen worden gelost en gezeefd in Enerco's moderne zeefinstallaties. Vervolgens vindt bewerking plaats in ultramoderne verwerkingsfaciliteiten in Vlissingen, Born en Rotterdam, waar de materialen worden verwerkt tot hoogwaardige producten met precies de korrelgrootte en het asgehalte die door de verschillende afnemers zijn geformuleerd.


In de Limburgse verwerkingsfaciliteit van Enerco aan de Industrieweg 1 in Born worden kolen veredeld en op- en overgeslagen. De koolstofproducten worden in Born achtereenvolgens op fractie gebroken, gezeefd en gewassen waarna ze als grondstof worden aangeboden aan bijvoorbeeld de silicium- en ferro siliciumindustrie.


Nieuw transportsysteemEugene van Kruchten, bedrijfsleider en plantmanager bij Enerco Born: "Werden in het verleden kolen gebruikt als brandstof, tegenwoordig zien we een toenemende vraag naar kleinere kolen. Om zo goed mogelijk op deze stijgende vraag naar kleinere kolen te anticiperen, hebben we ervoor gekozen om een extra breker in onze productielijn te implementeren.


Aangezien wij in het verleden nauw en goed samenwerkten met RBZuyd (voorheen Machinefabriek Bosserveld), hebben we ook in dit project de expertise van RBZuyd ingevlogen. RBZuyd is vervolgens aan de slag gegaan met de engineering van het geheel. Samen hebben we gekozen voor een systeem waarbij de extra breker gemakkelijk te verwisselen is. Daarvoor werd ook het huidige transportsysteem aangepast en werd een nieuw werk- en montagebordes ontwikkeld en geplaatst."


Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is nagenoeg het gehele project afgerond. Wachten is nu nog op de extra breker die vanuit de eigen Enerco organisatie wordt hergebruikt. Naar verwachting wordt deze breker in week 42 geplaatst.


"Toen Bosserveld een doorstart maakte en overging in RBZuyd hebben wij heel even moeten slikken. Wij hechten namelijk enorm veel waarde aan een langdurige en betrouwbare relatie met onze leveranciers en samenwerkingspartners. Met dit geslaagde project heeft RBZuyd absoluut bewezen een betrouwbare partner te zijn. Wij zijn heel tevreden over het vakmanschap en de kwaliteit van RBZuyd", aldus een tevreden Eugene van Kruchten.Het nieuwe werk- en montagebordes

187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Bosserveld-logo.png
bottom of page