top of page

"Ze blijven ons keer op keer positief verrassen"

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2021

Robin Meo, Coördinator Onderhoud bij ORBIX NVHet nieuwe bedrijf RBZuyd BV uit Maastricht kent een vliegende start. Na de oprichting in mei van dit jaar gaan ze volle kracht vooruit. Zo wordt er bijvoorbeeld op dit moment hard gewerkt aan een prachtig project bij het Belgische ORBIX NV.ORBIX ontwikkelt en verkoopt duurzame materialen en technologieën voor de bouw- en staalsector. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel aan de Henri Fordlaan in Genk en daarnaast een tweede productiesite in Charleroi. ORBIX streeft naar een zo optimaal mogelijk (her)gebruik van materialen om zo hun ‘zerowaste’ doelstellingen te behalen. ORBIX zet zich in voor een duurzame kringloopeconomie.


Een mooi voorbeeld van de ‘zerowaste’ aanpak van ORBIX is het recycleren en recupereren van metaal. Bij de productie van staal ontstaan restfracties (ook wel metaalslakken genoemd). ORBIX recycleert deze restfracties en biedt ze aan afnemers aan voor de productie van nieuw staal of voor toepassingen in de beton-, asfalt-, kunststof of bouwindustrie en in de wegenbouw.


RBZuyd BV heeft speciaal voor ORBIX een nieuwe ontwateringschroef ontwikkeld en geproduceerd. Deze ontwateringschroef scheidt zand en metaal, waarna de restdeeltjes van metaal in een kogelmolen gebroken en vermaald worden. Klaargemaakt voor hergebruik.


Robin Meo, Coördinator Onderhoud bij ORBIX: “De specialisten van RBZuyd BV zijn afkomstig van Machinefabriek Bosserveld. Met dat bedrijf werkten wij al een aantal jaren nauw samen. Het zijn goede bekenden van ons en dat zorgt voor een prima samenwerking. De deskundigheid van deze vakmensen is enorm. Ze werken niet alleen hard, ze denken ook mee over verbeteringen in de optimalisatie van ons bedrijfsproces."


"De mensen van RBZuyd blijven ons keer op keer positief verrassen", gaat Robin Meo verder. "Ze gaan zeer precies en professioneel te werk, in moeilijke omstandigheden worden maten tot op de millimeter nauwkeurig gemeten. RBZuyd kan alles en staat altijd voor ons klaar. Wij zijn zeer blij met deze partner!”


Voor de nieuwe ontwateringschroef van ORBIX is RBZuyd verantwoordelijk voor het hele technische plaatje: van inmeten, engineeren en verspanen tot en met de productie en de assemblage van het geheel. Naar verwachting zal de nieuwe ontwateringschroef binnen 2 weken bij ORBIX in gebruik worden genomen.


413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Bosserveld-logo.png
bottom of page