top of page

"RBZuyd biedt ons een totaalplaatje en dat is ideaal"

Hein Didderiëns, Hoofd technische dienst bij Wienerberger BV, Poriso BrunssumWienerberger is een beursgenoteerde onderneming, afkomstig uit Oostenrijk. Het bedrijf produceert en verhandelt bouwmaterialen, waaronder dakpannen en bakstenen en kent vele divisies over de gehele wereld. Ook in Nederland en België is Wienerberger actief. In Brunssum is de dochteronderneming Wienerberger Poriso gevestigd, waarbij Poriso de afkorting is van poreuze isolatiesteen. In Brunssum worden namelijk bakstenen voor binnenmuren geproduceerd.


Het project Hein Didderiëns, Hoofd technische dienst bij Wienerberger Poriso: “De hydraulische verstelbaarheid van onze laadbrug/verlaadbordes veroorzaakte al langer storingen en problemen. Door deze storingen stagneerde het productieproces en dat is natuurlijk uit den boze. Omdat RBZuyd bekend is met ons bedrijf en zo’n vijf jaar geleden een vergelijkbaar project heeft gedaan bij onze zetmachine, hebben wij hen ook het probleem van het verlaadbordes laten oplossen.”Oplossing Het bestaande verlaadbordes had een hydraulische verstelbaarheid die voor veel storingen zorgde. RBZuyd heeft toen de hydraulische verstelbaarheid vervangen door een elektrisch/mechanische verstelling. Daarmee zijn er aanzienlijk minder storingen, is alles beter regelbaar en zijn de vervuilende olielekkages van het oude systeem definitief verleden tijd.

Werkzaamheden “Voor het uitvoeren van de werkzaamheden gold een strikte tijdsplanning. Onze oven gaat dag en nacht door. We hebben er toen voor gezorgd dat we van maandag tot en met woensdag extra ovenwagens hadden om de oven te voeden. Daardoor kregen we op donderdag en vrijdag ruimte. Deze ruimte hebben wij samen met RBZuyd gebruikt om alles om te bouwen.

Tegelijkertijd met de aanpassingen aan het bordes heeft RBZuyd ook meteen de looprails, loopwielen, tandheugels en tandwielen van de aandrijving van de ontlaadgrijperbruggen gereviseerd. Dat waren dus twee projecten in één. Alles moest op vrijdagavond klaar zijn want op zaterdagochtend kwam de productie de opgelopen productieachterstand inhalen. Alles luisterde dus zeer nauw qua planning”, aldus Hein Didderiëns.

Turn-key Hein gaat verder: “RBZuyd is al in het allereerste stadium van dit project betrokken. Zo hebben zij de bestaande installatie ingemeten, zijn door de engineers ontwerptekeningen gemaakt en zijn daarna deze ontwerpen besproken. Vervolgens heeft RBZuyd alles gemaakt, gemonteerd en hebben we samen de nieuwe installatie in gebruik genomen.”


Tevreden klant Hein Didderiëns: “Wij werken al heel wat jaren samen met RBZuyd en wij zijn heel tevreden met hen. Zij zijn heel goed in het aanhouden van strakke planningen. Wat wij waarderen aan RBZuyd? Dat ze zich volledig aanpassen aan ons als klant en dat ze heel snel schakelen. Als wij in onze fabriek bijvoorbeeld een machine demonteren en er moet iets gedraaid, gefreesd of gelast worden, dan zijn de jongens van RBZuyd razendsnel en helpen zij ons binnen no-time. Dat is service! Ik kan wel een ander bedrijf vragen, maar als er dan iets gedraaid of gefreesd moet worden, kunnen veel bedrijven dat niet zelf. RBZuyd biedt het hele pakket, een totaalplaatje. Dat is ideaal.”194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Bosserveld-logo.png
bottom of page